Nalić o eventualnom odlasku Beganovića: Ne bi me čudilo da se pojavi kupac
Tuzlaci će jedan dio priprema vjerovatno odraditi u Antaliji

FK Sloboda startala sa pripremama

Nalić o eventualnom odlasku Beganovića: Ne bi me čudilo da se pojavi kupac

Samir Mlaćo

Danas su sa pripremama zvanično startali nogometaši tuzlanske Slobode. Tuzlaci će za početak trenirati na Tušnju, a sve će ovisiti od vremenskih prilika.

Šef struke Tuzlaka Zlatan Nalić obratio se medijima po prvi put ove godine.

"Igrači su radili po posebnom programu i mislim da bi danas trebali ući spremni 70 posto za nastavak sezone. Odmora i nije bilo, bilo je odmora samo oko praznika. Pripreme nastavljamo u kolektivnom duhu na Tušnju, a nastavak priprema će zavisiti od vremenskih prilika. Plan je da se ide zatim u Antaliju, ali to još uvijek nije potvrđeno", kazao je Nalić.

FK Sloboda još uvijek nije dogovorila prijateljske utakmice. Nalić ima zanimljiv plan.

"To će da bude gotovo u toku dana. Pokušat ćemo da dogovorimo što više prijateljskih utakmica za tkzv. dva tima koja će igrati paralelno.

Sigurno je da će na Tušnju biti odlazaka.

"Imamo igrača koji su izrazili želju da idu na posudbu i dobiju minutažu. Minutaža je bitna, moraju naći izlog za to. Potvrđeno je za Kurtalića, imamo nekoliko ponuda za par mladih igrača koji su izrazili želju da idu, a to su Mujkić, Čizmić, Hodžić, čini mi se i Todorović. Što se tiče novih igrača, teško je naći ispravne igrače u januarskom prelaznom roku koji su prije svega dobri fudbaleri i koji imaju ispravan karakter. Mi imamo bodovni mir, nemamo stresa za dovođenje igrača, a ukoliko nađemo top igrače koji mogu da podignu ekipu na to ćemo se da fokusiramo", istakao je Nalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladi Amar Beganović jedan je od onih koji je na sebe skrenuo pažnju ove polusezone, pa se u Tuzli špekuliše da bi već ove zime mogao karijeru nastaviti u inostranstvu. Beganović je i novopočeni mladi reprezentativac naše zemlje, te važna karika u timu Nalića koji priznaje da se njegov odlazak može lako desiti, kao i još dvojice mladih igrača.

"Imamo dva-tri mlada igrača mlada igrača za koje je par klubova pokazalo interesovanje, a među njima je i Beganović. Radi se o dobrim igračima, Beganović, Smajić, Muminović su Slobodin produkt i ne bi me čudilo ukoliko bi pronašli nove angažmane, odnosno ukoliko bi se pojavio kupac za njih", jasan je bio Nalić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi