Nalić: Želim pobijediti bez obzira je li proljeće, ljeto, jesen ili zima
Trener Slobode Zlatan Nalić vjeruje da njegov tim može da ostvari dobar rezultat

Održana press konferencija na Tušnju

Nalić: Želim pobijediti bez obzira je li proljeće, ljeto, jesen ili zima

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Povodom derbija 22. kola Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara, tuzlanski premijerligaš je danas na Tušnju sazvao konferenciju za štampu.

Ovo je jako važna utakmica za obje ekipe u borbi za Evropu, a tradionalno su Sloboda i Željo jedan druom jako nezgodan rival, pa bi nas i sutra mogla očekivati jedna jako teška i neizvjesna utakmica.

"Čestitam mojim igračima, saradnicama, Upravi kluba i navijačima jer smo sada trenutno na petom mjestu i sa velikom šansom da ovaj prvi dio prvenstva završimo čak i na četvrtom mjestu iako nam je ostalo da odigramo još jednu utakmicu. Mislim da je ovo zaista veliki uspjeh, malo ko se nadao da ćemo mi nakon 1. avgusta uspjeti ostvariti toliko bodova. S današnjim zbirom, imamo 29 bodova i to nam omogućava Top 6 plasman. Ponosni smo zbog toga", kazao je Nalić.

"Ne pravim razliku u odnosu na ekipe. Kod nas su sve utakmice s maksimalnom opreznošću, tako i ova sutrašnja utakmica. Posjetiocima je ona možda atraktivnija, dolazi atraktivnije ime, ali mi sve naše utakmice igramo s istom voljom i istim ciljem, a to su tri boda", dodao je Nalić.

Na konstataciju novinara da Sloboda možda ima priliku sutra upisati prvu pobjedu na proljeće, trener Slobode je odgovorio:

"Bez obzira je li proljeće, ljeto ili zima, ja želim pobijediti. Imperativ su tri boda. Što se tiče kadrovskih promjena, svi igrači su dostupni. Topuzović zbog administrativnih problema ne može bit na raspolaganju, Dodig je također otpao zbog problema s administracijom i on neće biti član Slobode".

Potom je Nalić komentarisao i to što ga je jutros hvalio trener Željezničara Amar Osim.

"Malo prije sam razmijenio nekoliko SMS-ova s Amarom Osimom. Imali smo zajedničke pripreme u Međugorju, upoznali smo se, a te pripreme su napravile neku jasniju sliku. Imali smo fino druženje, kako nas dvojica, tako i igrači, a imali smo i tu jednu prijateljsku utakmicu".

Ivetić: Željezničar trenutno nije kvalitetniji od nas

"Nadam se da će sutra na Tušnju biti i dosta dama na utakmici, a ovom prilikom im čestitam 8. mart. Kao što je šef rekao, svaku utakmicu igramo isto. Imamo neki svoj stil igre, gajimo ga u svim utakmicama, bez obzira da li igramo protiv Krupe ili Sarajeva. Ja i saigrači ćemo sutra na Tušnju ostaviti zadnji atom snage. Nadam se da ćemo sutra obradovati naše navijače. Probat ćemo svi zajedno doći do sva tri boda. Klub je obezbijedio plasman među prvih šest, sigurno da je to jedan veliki uspjeh i moram da se zahvalim saigračima koji su veliki profesionalci i koji imaju velika odricanja, iako ne rade u nekim najboljim uslovima. Pozivam navijače da sutra dođu u što većem broju", kazao je Ivetić, dodavši:

"Moram reći da je Sloboda tvrd orah svima i sa Slobodom niko ne može da se poigrava. Napravili smo takav brend od kluba, pa u Tuzlu niko ne dolazi s prijetnjama da će pobijediti. Nadam se će Sloboda biti sve bolja", rekao je Ivetić.

"Željezničar u ovom trenutku nije bolji kvalitetniji od nas. Postoji pritisak, ali to je onaj pozitivni sportski pritisak. Igrači imaju tu odgovornost i breme da nose grb Slobode na 100 godina kluba. Ovi igrači su najvažniji u Tuzli, njima treba veća pažnja i od svih gradskih struktura", zaključio je Ivetić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogući sastav Slobode za sutra: Vukliš, Adžem, Ivetić, Beganović, Ignjatović, Husejinović, Baraban, Alispahić, Hadžanović, Vidović i Smajić.

Susret Sloboda - Željezničar igra se od 17:30 sati, a sudi Dragan Petrović iz Banjaluke, dok će mu asistenti biti Sreten Udovičić iz Prijedora, donosno Igor Radaković također iz Prijedora, a četvrti sudija je Miloš Gigović iz Gradiške.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi