Namještena utakmica SP u Južnoafričkoj Republici?

Najveći skandal ikada?

Namještena utakmica SP u Južnoafričkoj Republici?

A. Haznadarević

Bivši šef osiguranja FIFA-e, Chris Eaton je u intervjuu za Cannel 4 News priznao da je na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi namještena minimalno jedna utakmica, a posebno je spomenuo susret grupe B, koji je odigran između reprezentacija Nigerije i Grčke.

Ono što je obilježilo taj susret je iskljulčenje Sanija Kaite, nakon udaranja grčkog igrača, te preokret u kojem je na kraju Grčka slavila rezultatom 2:1, iako su sve do Kaitinog isključenja gubili.

Za sada čelnici FIFA-e su gluhi na ove optužbe, te još uvijek nije otvorena istraga zbog mogućeg namiještanja pomenutog meča.

S druge strane UEFA je jučer izvijestila da je otvorena istraga zbog mogućeg namiještanja u utakmici Evropske lige, u kojoj je Tirana savladana od strane norveške momčadi Aalesunda rezultatom 5:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.