Namjestili izmišljene utakmice!

Nova afera namještanja, spominje i ime NK Travnika

Namjestili izmišljene utakmice!

Kladioničarska mafija sve bezobraznije i sve direktnije ulazi u svijet fudbala, a to ide do te mjere da se čak izmišljaju utakmice.

Tako se u pojedinim azijskim kladionicama u ponudi našao susret između crnogorskih ekipa Grblja i Lovćena. To samo po sebi ne bi bilo čudno da se taj susret zapravo nikada nije desio, ali je kladionica registrovala tu utakmicu rezultatom 0:4.

U istoj situaciji se našao i bh. premijerligaš Travnik, koji je u ponudama kladionice igrao prijateljsku utakmicu sa Petrovcem. Međutim, Veziri nikada nisu igrali tu utakmicu, ali je zato neko, kladeći se na nikad odigrani susret, uzeo velike pare.

Neke evropske fudbalske lige se nalaze na crnoj listi kladionica, a među njima su u Premijer liga BiH i crnogorska liha. Međutim, u azijskim i kiparskim kladionicama parovi iz ovih liga su dozvoljeni u svim kombinacijama.

Tako se u on-line kladionici 188bet prije tri dana u ponudi našla "prijateljska" utakmica između Grblja i Lovćena, koja je navodno završena pobjedom Lovćena od 4:0. Taj dan su igrale omladinske ekipe Grblja i Lovćena, a Grbalj je pobijedio sa 3:1.

Crnogorske "Vijesti" otkrivaju da su im se javila dvojica kladioničara koji su uplatili novac na Grbalj, gde navode kako je greškom omladinska utakmica svrstana kao prijateljski meč.

"Mi smo pratili rezultat uživo i nismo mogli da vjerujemo da rezultat ide od 0:1 do 0:4, a u kontaktu sa našim poznanicima, koji su bili na utakmici, znali smo da je potpuno drugačije, da su omladinci Grblja na poluvremenu vodili 2:1, a na kraju dobili 3:1", ispričao je jedan od oštećenih kladioničara.

Kada su otkrili prevaru, kladioničari su kontaktrirali kladionicu, pokušali da objasne situaciju, ali su dobili odgovor da oni imaju potvrdu da je meč odigran i završen 0:4 jer je tako objavljeno na zvaničnoj stranici FK Grblja (fcgrbalj.me).

"Na tom sajtu postoji čak i izvještaj sa utakmice, koja je navodno bila humanitarnog karaktera, a koja nije odigrana, ali je to za kladionicu bio validan dokaz. Mi smo pokušali da kontaktiramo administratora sajta, jer je u rubrici kontakt bio i broj telefona. Na naš prvi poziv javio se ženski glas, koji nam je rekao da nazovemo za pet minuta. Kasnije se javio muški glas, koji je rekao da će provjeriti o čemu se radi i nazvati nas za 15 minuta. Nikada nije nazvao, a 20-ak minuta kasnije telefon je bio isključen i više se nije aktivirao", rekao je za Vijesti kladioničar.

"Znam da su igrali naši omladinci, a prvi tim trenirao, a ne igrao nekakvu utakmicu. Zaista ne znam o čemu se radi, niti znam o kakvom je sajtu reč. Znam da mi nemamo zvanični sajt, da niko iz kluba ne ažurira nikakav sajt vezan za Grbalj, a sajt može napraviti svako i na internet ubacivati šta god hoće. Prvi put sada čujem za to o čemu govorite, a zaista bih voleo da se situacija razjasni“, rekao je Nenad Maslovar, direktor Grblja, za Vijesti.

Nedugo poslije ovog razgovora, sporni izveštaj je uklonjen sa sajta Grblja.

U ponudi kladionice 188bet.com prije dva dana se nije našla samo utakmica Grbalj - Lovćen, već je navodno prijateljski meč igrao i Petrovac, i to ni manje ni više nego sa Travnikom. Petrovčani su, po kladionici, izgubili 3:0, iako nisu ni izlazili na teren?!

Podsjetimo, Travnik se i ranije (pre)često spominjao u aferi namještanja utakmica, a prema dokumentima iz Tužilaštva u Bochumu, ovaj bh. klub je, navodno, jedan od najčešće spominjanih u namještanju utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije