Nana Welbeck potpisao za Cataniju

Doskorašnji fudbaler Mladosti karijeru nastavlja u Cataniji

Nana Welbeck potpisao za Cataniju · Zvanično

Nana Welbeck je u dresu Mladosti iz Doboja kod Kaknja proveo jednu sezonu, a iako je imao važeći ugovor sa ovim premijerligašem zbog privatnih problema je morao napustiti klub.

Ovaj 24-godišnji veznjak se tako vratio u Italiju, zemlju čiji pasoš posjeduje i u kojoj je i počeo svoju fudbalsku karijeru.

Nakon raskida ugovora sa Mladosti, Welbeck je krenuo u potragu za novim angažmanom u Italiji, a pronašao ga je u Cataniji.

Još ranije su se pojavile špekulacije da će Welbeck baš u Cataniji nastaviti karijeru, a sada je ovaj italijanski niželigaš (nekadašnji član Serije A) potvrdio angažman fudbalera rođenog u Gani.

Welbeck je tako sa Catanijom potpisao dvogodišnji ugovor.

Nana Welbeck je prošao omladinski pogon Brescije, da bi jedno vrijeme bio član i prvog tima ovog kluba. Potom je branio boje Atalante, Krke, Odensea i Mladosti.

Prije nego što je stigao u Mladost, Welbeck je boravio na probi u FK Sarajevo. Struka tima sa Koševa nije bila nezadovoljna onime što je on tada pokazao, ali je zbog pravila o broju stranaca morao potražiti drugi klub.

Promo

Top Komentari

Dobojlija
I ovi bolje prodaju ,ne kao zeljo ciji igraci odlaze u neke druge lige azerbedjana I turske
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi