U subotu organizovana "sahrana" Wengerovog bivšeg kluba: Dođite svi u crnom

Nancy ispada u treću ligu

U subotu organizovana "sahrana" Wengerovog bivšeg kluba: Dođite svi u crnom

Edmir Škorić
Teme:

Nancy je nekadašnji francuski prvoligaš, a od naredne sezone igrat će u trećem rangu francuskog nogometa.

Klub koji je vodio Arsene Wenger igra "pogrebnu utakmicu": Dođite svi u crnom, sahranjuju nas

Dugogodišnji menadžer Arsenala Arsene Wenger je trenresku avanturu započeo upravo u Nancyju, kojeg je vodio od 1984. do 1987. godine, odakle je prešao u Monaco, pa je preko Japana stigao i do Londona i to sjevernog, gdje je ispisao historiju Topnika koje je vodio 22 godine.

Wengeru Nancy ostaje u lijepom sjećanju, prvi mu je pružio šansu da postane trener, ali sada ga duša boli jer je ovaj tim od prvoligaša došao do trećeligaša. Zvanično ne, no za koji dan se oprašta od drugoligaškog društva.

U 33 utakmice Nancy je u 2. ligi osvojio samo 23 boda, a navijači ovog tima razočarani su i tužni, pa su se odavno pomirili sa sudbinom.

Za narednu domaću utakmicu, koju igraju protiv Quevilly Rouena, organizovali su tzv. "pogrebnu utakmicu".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nancy je u vlasništvu NewCity Capitala, koji posjeduje Barnsley, Thun, Oostende, Esbjerg, Den Bosch i Kaiserslautern. Vlasnik je američki biznismen Chien Lee. Većina ovih klubova suočava se sa krizom i ispadanjem u niže rangove.

"NewCapital će pokopati naš klub. Vrijeme je za žaljenje. Dođite na utakmicu, svi u crnom, mi smo Nancy!", poručili su navijači francuskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi