Nancyjev dvojac pojačao Celtic

Škoti aktinvi u prelaznom roku

Nancyjev dvojac pojačao Celtic

Adnan Beganović

Slavni škotski fudbalski klub, Celtic, pojačao je svoje redove dvojicom igrača francuskog prvoligaša Nancyja. Riječ je o Marc Antoineu Fortuneu i Landryju N'Guemu.

Fortune igra na poziciji napadača, a u prošloj sezoni nastupao je za West Bromwich Albion kao posuđen igrač i u 17 odigranih susreta postigao je 5 pogodaka.N'Guema pak igra na poziciji defanzivnog veznog, a njegova najača strana je razbijanje protivničke igre.

Francuski L'Equipe navodi da će u nekoliko narednih dana oba fudbalera i službeno postati igrači Celtica, a Nancy će na ime obeštećenja dobiti oko 7 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.