Nantes i Troyes se pridružili PSG-u

Francuski Liga kup, četvrtfinale

Nantes i Troyes se pridružili PSG-u

E. Škorić

U večerašnjim duelima četvrtfinala francuskog Liga kupa slavili su Troyes i Nantes, te su se tako pridružili PSG-u u polufinalu.

Nogometaši Troyesa, koji nastupaju u Ligue 2, pred svojim su navijačima s 3:1 savladali prvoligaški Evian i tako napravili iznenađenje. Benjamin Nivet i Ghislain Gimbert su u prvom dijelu pogađali za domaću, a Clarck N'Sikulu za gostujuću u drugom dijelu. Cabot je postavio konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi.

U duelu prvoligaša, Nantesa i Eviana, domaći sastav je slavio sa 4:3. Vodili su gosti golom Digarda u 17. minuti, ali je Filip Đorđević s dva pogotka u prvih sedam minuta drugog dijela preokrenuo u korist domaćih.

Kolodziejczak je u 72. minuti donio izjednčenje Nici, ali je Vizcarrondo pet minuta kasnije pogodio za 3:2. Cvitanich u 85. pogađa za 3:3, ali domaćin je, zahvaljujući golu Gakpa iz 87. minute, izbjegli produžetke.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Još sinoć je PSG pobjedom u Bordeauxu (3:1) izborio polufinale, a posljednjeg polufinalistu saznat ćemo poslije derbija Lyon - Marseille, koji se igra od 20:55 sati.

Liga kup, četvrtfinale:
Nantes - Nice 4:3 (Đorđević 48, 52, Vizcarrondo 78, Gakpe 87/Digard 17, Kolodziejczak 72,Cvitanich 85)
Troyes - Evian 3:1 (Nivet 32, Gimbert 44, Cabot 93/ N'Sikulu 69)
Lyon - Marseille (kasnije)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.