Sutkinje s meča u Jajcu se osjećaju dobro, očekuje se reakcija NS SBK/KSB
FOTO: Ilustracija

Meč prekinut

Sutkinje s meča u Jajcu se osjećaju dobro, očekuje se reakcija NS SBK/KSB

Samir Mlaćo

Ružne scene vidjeli smo danas na nogometnom meču Kantonalne lige SBK/KSB između Elektrobosne iz Jajca i Nove Bile.

Kod rezultata 1:1, golman domaće ekipe Adnan Žilić odlučio je pravdu nezadovoljan jednom odlukom 'tražiti' kod glavne sutkinje Senide Saldum iz Travnika. Kako bi zaštitila svoje kolegicu dotrčala je njena pomoćnica Ermina Abdaković iz Nević Polja.

Žilić je kako saznaje SportSport.ba prsima odgurnuo glavnu sutkinju meča, a onda pljunuo Abdakovićevu.

Susret je odmah prekinut, a očekuje se izvještaj svih službenih lica, a ključan će naravno biti izvještaj delegata.

Saznajemo da se Saldum i Abdaković osjećaju dobro, no današnji meč će sigurno ostati u njihovom pamćenju, nažalost, nimalo lijepom, čak naprotiv.

'Vruće' je i na telefonima čelnika NS SBK/KSB. Očekuju se žestoke kazne za vinovnike incidenta, a u Savezu su više razočarani što se sve desilo pred Izbornu Skupštinu na kojoj isti oni koji vode Savez žele nove mandate.

'Poeni' se skupljaju, no brojne loše stvari izlaze na vidjelo. Današnji užasni incident iz Jajca mogao bi pokrenuti dosta toga kada je u pitanju sam rad Saveza, te ostalih komisija.

Zanimljivo da NS SBK/KSB nema ni generalnog sekretara,  a za sada se ne oglašava predsjednik Najim Softić, te dopredsjednik Ivan Frljić. Izvoru bliski Savezu nam kažu da bi ovaj dvojac trebao ostati na čelu Savezu, ali bi se samo zamijenile uloge.

NS SBK/KSB trenutno ima samo jednog premijerligaša, tek jednog federalnog prvoligaša, a sve veći broj klubova je nezadovoljan. Odlučili se da ne 'prodaju' svoje glasove, te se izbore za bolju budućnost.

Top Komentari

arijan10
Nije mi samo jasno koja je budala poslala cure da sude krkanima.
8 3
Gari Garinča
Ništa neobicno, NS SBK je odavno leglo pokvarenjaka i krimosa.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi