Napadači spavali na Olimpicu, remi Torina i Fiorentine

Najnepopularniji rezultat

Napadači spavali na Olimpicu, remi Torina i Fiorentine

Jedan od derbija 19. Kola Serije A odigrali su Torino i Fiorentina, a u dinamičnoj utakmici sa nekoliko dobrih prilika izostali su samo golovi.

Bliži trijumfu bili su gosti iz Firence, ali napadači Viola danas očigledno nisu imali svoj dan. Prvu priliku na utakmici propustili su igrači Fiorentine, tačnije Joaquin nakon proigravanja Roncaglie. Šest minuta kasnije nova frilika za Viole, ali se Borja Valero ne snalazi pred golom Torina.

Mogli su Ljubičasti do vodstva i u 32. minutu nakon kornera Sutomorea, ali Joaquin nije bio priseban. Uzvratio je na drugoj strani Cerci, ali je njegov udarac u 40. minutu uspio odbraniti golman Fiorentine Neto. Prvo poluvrijeme još jednim promašajem zaključio je Borja Valero.

U nastavku susreta ritam igre donekle je opao, pa pravih prilika kao u prvom dijelu nije bilo, iako su prijetili i jedni i drugi. Najbolju priliku propustio je Riccardo Meggiorini kod Torina, deset minuta pred kraj utakmice.

Do kraja je ostalo najnepopularnijih 0:0. Fiorentina je četvrta sa 37 bodova, dok je Torino sedmi sa 26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije