Napokon optužnica protiv Cece
Ceca na klupi Obilića

Kako su prodati Lazetić, Lešnjak, Grozdić....

Napokon optužnica protiv Cece

M. Maksimović

Tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv Svetlane Cece Ražnatović zbog sumnji da je prisvojila novac od transfera igrača Obilića.istraga već traje osam godina, a istraga obuhvata pored Cece i njenu sestru Lidiju Veličković te bivše funkcionere Obilića, Jovana Dimitrijevića i Dragišu Binića kojeg pamtimo kao napadača Crvene Zvezde u generaciji koja je osvojila naslov prvaka Evrope.

Ceca je prema optužnici učestvovala u prodaji deset igrača Obilića na kojima je zaradila oko četiri miliona maraka i tri miliona dolara.Pored toga Ceca se tereti za posjedovanje oružija bez dozvole, s obzirom da je prilikom akcije ''Sablja'' kod nje pronađeno 11 pištolja. Optužnica tereti i Lidiju veličković koja je na nagovor svoje sestre otvarala račune u bankama na Kipru, u Mađarskoj i Makedoniji.Upravo je na te račune dolazio novac od prodaje igrača.

Binić i Dimitrijević su prodali Milana Obradovića u Lokomotiv iz Moskve, a kompletan novac od transfera teškog tri miliona dolara su zadržali za sebe.Milion dolara je uplačeno na račun jedne privatne kompanije u u Bijeljini, a novac je kasnije preuzela Ceca Ražnatović.ostatak novca je išao na račune u bankama širom svijeta.

U optužnici se spominju transferi deset igrača, među kojima je onaj Nenada Grozdića koji je prodat u Vitesse, Milana Lešnjaka koji je završio u Club Bruggeu, zatim Ivana Vukomanovića koji je iz Obilića stigao u Bordeaux, Nikole Lazetića u Fenerbahce, te Dragana Šarca u Sturm, Nebojše Jelenkovića i Marjana Živkovića u bugarski Litex, Milana Obradovića u Lokomotiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.