"Napokon su stigle dobre vijesti"

Ostao u Rumuniji

"Napokon su stigle dobre vijesti"

S. Mlaćo

Nekadašnji član Zrinjskog Hrvoje Barišić trenutno nastupa u Rumuniji.

Nije se uspio izvući kada je krenula pandemija koronavirusa i vratiti kući, pa je ostao u srcu Transilvanije.

"Ja sam prvi htio ići doma, ali nisu nam dali napuštati Rumunjsku jer nije se znalo kakva je situacija. Morao bih u obveznim karantenama biti ukupno četiri tjedna, a to je klubu nedopustivo. Bilo je jako teško podnijeti takvo što, ali sada su barem napokon stigle neke dobre vijesti", kazao je Barišić za Sportske novosti.

U Rumuniji će nogometaši već naredne sedmice početi sa treninzima.

"Počet ćemo u srijedu lagano po skupinama, jer treba uzeti u obzir da skoro mjesec i pol ništa nismo radili. Ne baš da nismo, imali smo dnevno online trening koji je bio dosta dobar, ali to se ne može mjeriti s pravim treningom. Onda bi oko 16. maja, dokad traje izvanredno stanje, krenule ‘prave’ pripreme. Dok traje izvanredno stanje odobrili su nam treninge po posebnim uvjetima, pa ćemo se toga pridržavati", jasan je bio 29-godišnji defanzivac.

Barišić nosi dres Sepsija, a nastupao je i za NK Vitez, NK Slaven Belupo, NK Dugopolje...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi