Napoli bez pola tima u Rim

Donadoni u problemima

Napoli bez pola tima u Rim

E. Škorić

U nedjelju, po uobičajenom terminu Serije A, Roma će na Olimpicu ugostiti Napoli. Trener gostiju, Roberto Donadoni, put Rima kreće bez pola momčadi.

U sedmom kolu Napoli (14.) gostuje Romi (9.), te će biti veliko iznenađenje ako se neporaženi vrate iz glavnog grada Italije. Ne, nije razlog kvalitet Vučice, jednostavno trener Roberto Donadoni bez većine ključnih igrača stiže na Olimpico.

Tako će Ezequiel Lavezzi biti odsutan zbog reprezentativnih obveza s Argentinom, Juan Camilo Zuniga igrat će za Kolumbiju, dok će Walter Gargano pokušati pomoći Urugvaju u prijateljskom ogledu.

Marek Hamšik, možda i najbolji igrač kluba, biti će na raspolaganju Slovačkoj, dok Napulj zbog Austrije napušta na nekoliko dana Erwin Hoffer. Zbog povrede Fabiano Santacroce također neće biti dio nedjeljne utakmice, kao ni Hugo Campagnaro.

Donadoniju sada ostaje par dana gorkih muka, pokušati naći adekvatne zamjene i u najboljem slučaju neporažen vratiti se kući.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.