Napoli bez problema protiv Palerma

Seria A, 36. kolo

Napoli bez problema protiv Palerma

Midhat Šljivak

Fudbaleri Napolija savladali su večeras na svom terenu ekipu Palerma sa 2:0 u susretu 36. kola italijanske Serie A.

Oba tima su zaista fantastično ušla u utakmicu. Napoli je prvi zaprijetio preko Inlera koji je pogodio prečku gola Palerma u 5. minuti, da bi samo minut kasnije Palermo u jednom napadu propustio dvije fantastične prilike.

Bertolo je u 6. minuti sjajno probio odbrau Napolij apo lijevoj strani, uputio je povratnu loptu do Josipa Iličića koji šutira sa sedam matara, no fantastično je odbranio Morgan De Santcis. U nastavku akcijeveaom dobar pokušaj glavom je imao Hernandez, ali ponovo glman Napolija fantastično reaguje i spašava svvoj tim.

Napoli je do vodstva stigao u 15. minuti. Dosuđen je penal za domaći tim, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je Edinson Cavani za vodstvo od 1:0.

I nakon postignutog gola Napoli je bio bolji tim, a do drugog pogotka su stigli u 35. minuti. Goran Pandev je fantastičnom asistencijom preko odbrane Palerma uposlio Mareka Hamšika, a Slovak je bez problema savladao Viviana za povećanje rezultata na 2:0.

Nastavak susreta nije donio lijepu igru. Napoli je bio nešto konkretniji protivnik, no izrazito dobrih prilika nije bilo. Sa druge strane Palermo je igrao vrlo loše, ali su ipak u 75. minuti imali još jednu odličnu priliku kada šut Zavahija ponovo odlično brani De Sanctis.

Do kraja susreta međutim promjene rezultata nije bilo, te je Napoli sasvim zasluženo došao do tri boda koja ih dovode na korak od plasmana u kvalifikacije Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.