Napoli ni u snu ne želi prodati Cavanija

Napoli ni u snu ne želi prodati Cavanija

E. Škorić

Edinson Cavani u nedjelju je još jednom potvrdio sve svoje kvalitete. Hat-trickom je pomogao Napoliju da savlada Juventus u derbi-susretu 19. kola italijanske Serije A.

Tom se pobjedom Napoli domogao druge pozicije, s četiri boda zaostatka za vodećim Milanom i, još uvijek, dobrim šansama za Scudetto, iako je još rano o tome pričati.

Cavaniju je, interesantno, hat-trick protiv Juventusa bio drugi u ovoj sezoni, jer je tri "komada" već "utrpao" Utrechtu u Europa ligi. Cavani je na diobi prvog mjesta sa Udineseovim napadačem Di Nataleom (oba po 13 gola). Nije ni čudo što se mnogi europski klubovi zanimaju za Urugvajca, no jasna je poruka predsjednika Napolitanaca.

"Ne prodajemo Cavanija niti za 50 miliona eura. Samo čekam da nazove Manchester City, pa da im onako s guštom kažem - ne", rekao je predsjednik Napolija Aurelio de Laurentiis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.