Napoli očitao lekciju Palermu
Goran Pandev u 35. minuti načeo mrežu očajnih Sicilijanaca

Serija A, 17. kolo

Napoli očitao lekciju Palermu

Edmir Škorić

Nogometaši Napolija bez većih problema savladali su Palermo u posljednjem susretu 17. kola italijanske Serije A.

Pogled na tabelu nije naslućivao konačan ishod susreta. Malo ko je mogao očekivati da će Napolitanci na Siliciji očitati lekciju Palermu koji ima tri boda manje od svog večerašnjeg protivnika.

Domaći sastav nije se najbolje snašao protiv izuzetno ofanzivne postavke gostujućeg trenera Waltera Mazzarrija (4-3-3), a u takvoj igri Napoli je konstatno napadao i krunisao to vodećim pogotkom u 35. minuti. Makedonac Goran Pandev matirao je Francesca Benussija.

Trener domaćih Bortolo Mutti, koji je nedavno preuzeo klub, na poluvremenu je izvršio već dvije izmjene. Iz igre je izvadio Franca Vazqueza i Francesca Della Roccu, a umjesto njih poslao Edgara Alvareza i Arfiyieja Acquaha. Ni to nije pomoglo. Dapače, u nastavku još dva gola u domaćoj mreži.

U 54. minuti prvi strijelac lige Edinson Cavani povećava prednost Napolija na 2:0, a samo šest minuta kasnije Slovak Marek Hamšik pogađa za 3:0. Tek je u samoj završnici iskusni Fabrizio Miccoli ublažio poraz domaće momčadi.

Napoli se ovom pobjedom bodovno izjednačio s Romom, no zbog bolje gol razlike preuzeo šestu poziciju do Rimljana.

Nogometaši Palerma ovim su porazom produžili rezultatsku krizu koja traje već od početka decembra. U Seriji A su već pet utakmica bez pobjede.



Serija A, 17. kolo:

Palermo - Napoli 1:3 (Miccoli 88/ Pandev 35, Cavani 54, Hamšik 60)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.