Napoli osigurao drugo mjesto, Lazio slavio na Meazzi

Siena ispala, Palermo blizu ispadanja

Napoli osigurao drugo mjesto, Lazio slavio na Meazzi

Midhat Šljivak

Ekipa Napolija savladala je večeras na gostovanju ekipu Bologne sa 3:0, te su na taj način osigurali drugo mjesto na tabeli i direktan plasman u Ligu prvaka.


Nakon što prvo poluvrijeme nije donijelo golove, u nastavku susreta je Napoli u potpunosti dominirao. Marek Hamšik je u 53. minuti doveo Napoli u vodstvo od 1:0, da bi potom 10 minuta kasnije za 2:0 pogodio Edinson Cavani sa penala. Konačnih 3:0 postavio je Džemaili u 67. minuti susreta.

Lazio je u derbiju kola savladao Inter na Giuseppe Meazzi rezultatom 3:1. Vodstvo Laziju je u 22. minuti donio Floccari nakon velike greške golmana Intera Handanovića, da bi Inter u 33. minuti preko Alvareza stigao do poravnanja rezultata na 1:1. Novo vodstvo Laziju je donio Hernanes sa penala u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, da bi Alvarez u nastavku proašio penal za Inter. Kazna je stigla u 76. minuti kada Onazi projektilom sa 30 metara pogađa za konačnih 3:1 Senad Lulić je odigrao svih 90 minuta za Lazio.

Prvak Juventus je slavio na gostovanju kod Atalante rezultatom 1:0, a pobjednički gol je djelo Matrija iz 18. minute susreta. Fiorentina je također slavila u gostima kod Siene sa 1:0 golom Rodrigueza iz 14. minute, te je Siena ovim porazom ispala iz lige.

Blizu ispadanja i Palermo koji je na svom terenu poražen od Udinesea sa 3:2, dok je pobjedu upisala i Parma sa 1:0 na gostovanju kod Cagliarija. Torino i Genoa su odigrali susret bez pobjednika 0:0, dok je remijem završen i susret Sampdorije i Catanije 1:1.

 


INT 0-1 LAZ by adriabril
INT 1-1 LAZ by adriabril
INT 1-2 LAZ by adriabril
INT 1-3 LAZ [Golazo Onazi] by adriabril

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.