Napoli ponudio 18 miliona eura za Seydou Doumbia

Zamjena za Ezequiela Lavezzija

Napoli ponudio 18 miliona eura za Seydou Doumbia

A. Haznadarević

Napoli je u potrazi za napadačem koji će zamijeniti Ezequiela Lavezzija, a čini se da je uprava ovog italijanskog kluba pronašla adekvatnu zamjenu. Seydou Doumbia je prvi na listi želja Naplija, a prema pisanju tamošnjih medija Napoli je moskovskom CSKA već poslao ponudu tešku 18 miliona.

Nakon što je Lavezzi napustio redove Napolija, čelnici ove momčadi Serie A su bili u stalnoj potrazi za novim napadačem, a jasno je da u obzir mogu doći samo napadači vrhunske klase jer nije jednostavan zadatak zamijeniti Argentinca.

Napolijev sportski direktor Riccardo Bigon se sastao sa predstavnikom CSKA u utorak u Milanu, te je ponudio i prvu službenu ponudu ruskom klubu za dvadesetčetverogodišnjeg napadača.

Prema očekivanjima medija koji prate razvoj događaja oko ovog transfera, čelnici ova dva kluba će se sastati još minimalno jednom, ponajviše zbog toga što se ne očekuje da će CSKA pristati na ponudu nižu od 22 miliona eura, te će biti potrebni dodatni pregovori.

Seydou Doumbia je reprezentativac Obale Slonovače, a ljeto 2010. godine je stigao u CSKA, gdje se razvio u ključnog napdača koji je u 58 nastupa uspio zabiti 45 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.