Napoli poslije Milana šokirao i Juventus

11. kolo Serije A

Napoli poslije Milana šokirao i Juventus

E. Škorić

Da je u fudbal takva igra gdje je sve moguće, pokazao je i večerašnji ogled 11. kola italijanske Serije A. Igrači Juventusa dominirali su terenom i imali 2:0, no posljednj sudijski zvižduk označio je, ni manje ni više, pobjedu Napolija!

Počelo je povredom Mauro Camoranesija u 31. minuti, umjesto kojeg je Ferrara ubacio Tiaga. No, kao da je ova izmjena dobro došla Staroj dami i Francuz David Trezeguet tri minute kasnije pogodio je za vodstvo Juventusa.

Zdenek Grygera centrirao je sa lijeve strane, kao supermen se u šesnaestercu našao Trezeguet i glavom zakucao loptu u mrežu gostiju. Početkom drugog dijela domaći igrači poveli su i sa 2:0. Nevjerovatna greška gostujućeg odbrambenog igrača Matteo Continija, naime ubačaj jednog igrača Juventusa glavom je spustio ravno pred Giovinica, koji se dobro naštimao i pogodio mrežu De Sanctisa.

Činila se nova pobjeda Torineza, no gosti iz Napulja okrenuli su sve u svoju korist. Datolo je ušao u igru, te u prvom kontaktu s loptom prošao po lijevoj strani i oštro centrirao, lopta prolazi kroz šumu nogu Juventusovih braniča i dolazi do Marek Hamšika koji ne propušta idealnu priliku za pogodak. Datolo je poslije asistencije ubilježio i pogodak. Korner sa desne strane, lopta se odbija od Buffona na peterac a Datolo je najspretniji te donosi poravnanje Napoliju (2:2).

U 82. minuti veliki šok za Delle Alpi, Hamsik je pogodio za konačni preokret Napolija rezultatom 2:3, a da stvari budu još gore za domaće pobrinuo se napadač Amauri koji je ušao u 77. minuti i zaradio crveni karton u finišu susreta.

Juventus - Napoli 2:3 (Trezeguet 35', Giovinico 54'/ Hamsik 59'82', Datolo 64')

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti