Napoli se pojačava veznjakom Cityja

Napoli želi Garciju

Napoli se pojačava veznjakom Cityja

Midhat Šljivak

Ekipa Napolija pokušaće u januarskom prelaznom roku u svoje redove dovesti veznjaka Manchester Cityja Javija Garciju.

Španac se nije najbolje snašao u Cityju po dolasku iz Benfice, a trener tima iz Napulja Rafa Benitez Garciju vidi kao idealno pojačanje za svoj tim u nastavku sezone u italijanskoj Seriji A.

Navodno, rukovodstvo engleskog viceprvaka je spremno da sasluša ponude za Garciju,  jer na njegovoj poziciji Građani imaju Brazilca Fernandinha, koji igra zaista odlično ove sezone i ima prednost nad Špancem.

Ako prodaju Garciju Napoliju, City već ima spremnu zamjenu. Manuel Pellegrini je zainteresovan za usluge mladog veznjaka Marseillea Giannelli Imbula.

Napoli pored Garcije pokazuje interes za Moussu Dembelea iz Tottenhama, te Javiera Mascherana iz Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.