Ovo još nismo vidjeli: Nevjerovatna taktika igrača Napolija kod početnog udarca na meču

Skoro svi krenuli odmah u napad

Ovo još nismo vidjeli: Nevjerovatna taktika igrača Napolija kod početnog udarca na meču

E. Čaušević

Napoli i Atalanta igraju trenutno derbi 26. kola italijanske Serije A na stadionu Diego Armando Maradona u Napulju gdje smo već u prvim sekundama vidjeli dosta zanimljivu taktiku domaćih u prvom napadu na utakmici.

Napoli ove sezone igra zaista odlično i nalazi se veoma blizu osvajanja titule prvaka Italije koju na jugu Apenina čekaju već duže od 30 godina.

Jasno je da Napolitanci žele večeras da se iskupe za poraz u prošlom kolu od Lazija, no sigurno je da se ni Atalanta neće tako lako predati jer se klub iz Bergama bori za mjesto koje naredne sezone vodi u Evropu.

Da će Napoli igrati dosta ofanzivno i ići po pobjedu vidjelo se već u prvim sekundama ove utakmice kada smo vidjeli zaista zanimljivu taktiku Napolitanaca kod početnog udarca.

Napoli je prvi krenuo s centra, ali svi su bili u čudu kada su vidjeli koliko ofanzivno su domaći izveli taj početni udarac što se u svijetu fudbala zaista rijetko viđa.

Čak osmorica igrača Napolija bila su na centru kod početnog udarca, a kada je sudija dao znak za početkak utakmice svi oni krenuli su ka golu Atalante.

Oglasi

Samo dvojica igrača domaćeg tima ostala su na nekih 40 metara od svog gola u slučaju da gosti krenu u kontru.

Međutim, ova ofanzivna taktika Napolija kod početnog udarca nije zbunila protivnika jer su defanzivci Atalante uspjeli bez problema da zaustave prvi napad domaćeg tima na ovoj utakmici.

Zanimljivu taktiku kod početnog udarca igrača Napolija pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je prvoplasirani na tabeli Serije A sa 65 bodova i ima čak 15 bodova više u odnosu na Inter, te je jasno da mogu znatno povećati prednost u odnosu na klub s Meazze koji je sinoć neočekivano poražen od Spezije.

S druge strane ekipa Atalante nalazi se na šestoj poziciji sa 42 boda i ima pet bodova manje u odnosu na Romu i Milan, dok trećeplasirani Lazio ima šest bodova više u odnosu na klub iz Bergama.

Top Komentari

K79
pa možda ti novinaru nisi do sada vidio a ovo je pokojni Mihajlović sa Bolognom radio jos prije par godina!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti