Napoli zainteresovan za Ivana Strinića

Hrvatski reprezentativac napušta Dnjipro?

Napoli zainteresovan za Ivana Strinića

Hrvatski reprezentativac, Ivan Strinić, u januarskom prijelaznom roku mogao bi napustiti redove ukrajinskog Dnjipra i karijeru nastaviti u Italiji. 

Za njegove usluge zainteresovan je Napoli, a to je u razgovoru za italijanske medije potvrdio i njegov menadžer Tonči Martić.

"Strinićev ugovor s Dnjiprom istječe krajem decembra. Ponudili su mu obnavljanje ugovora, ali ima i nekoliko ponuda iz drugih dijelova Evrope. Govorimo o igraču neprijeporne tehničke i taktičke vrijednosti", izjavio je Martić, pa potom odgovorio na pitanje je li jedan od zainteresiranih strana i sam talijanski klub.

"Da, stupili smo u kontakt i razgovarali, ali iz Napolija nije stigla nikakva ponuda. No interes za moga klijenta postoji."

Strinić je u redove Dnjipra stigao još 2011. godine iz Hajduka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.