Napredak u Mostaru bolji od Plemića

Balkanska liga

Napredak u Mostaru bolji od Plemića

A. Beganović

U okviru Balkanske lige košarkaši Zrinjskog u Mostaru su pretrpjeli poraz od Napretka (64:62).

Gostujući košarkaši bolje su otvorili susret i nakon prvih deset minuta imali su prednost od devet poena (20:11). Međutim, u drugoj četvrtini Plemići su zaigrali nešto bolje, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 36:31 za Napredak.

U trećem periodu susreta domaći su su u jednom navratu uspjeli i povesti (46:45), no u posljednjih deset minuta ušlo se sa vodstvom gostiju (51:49). 

U samu završnicu košarkaši Napretka ulaze sa dva poena viška (64:62). Plemići su mogli do izjednačenja, no Jonas je dva puta neprecizan s nije slobodnih bacanja, pa 16 sekundi prije kraja gosti imaju loptu. Međutim, sudije im istu oduzimaju 12 sekundi prije zvuka sirene, ali Zrinjski opet ne uspjeva izjednačiti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.