Naravno da ću igrati na EP
Nowitzki će predvoditi Njemačku na Eurobasketu

Dirk Nowitzki potvrdio

Naravno da ću igrati na EP

Košarkaš Dallas Mavericksa, Nijemac Dirk Nowitzki, izjavio je da će sigurno igrati na Evropskom prvenstvu u Poljskoj u septembru, čime je po ko zna koji put potvrdio da je jedan od rijetkih igrača iz NBA lige koji je uvijek na raspolaganju svojoj reprezentaciji.

«Već sam u formi u to doba godine i ne vidim zbog čega bih preskočio Eurobasket. Imamo dobru selekciju koja se može umiješati u borbu za četvrtfinale. Nadam se da ćemo tempirati formu jer je riječ o turniru i dosta toga će zavisiti u kakvoj će formi doći reprezentacije. Nikada nisam ni pomislio da odbijem nastup u njemačkom dresu», izjavio je Novicki.

Njemačka će na Evropskom prvenstvu u Poljskoj igrati u Grupi B, zajedno sa selekcijama Rusije, Latvije i, nadamo se našom selekcijom budući da je četvrto mjesto rezervisano za tim iz kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.