Naša najveća snaga su Džeko i Grafite

Felix Magath o igri svoje ekipe

Naša najveća snaga su Džeko i Grafite

Felix Magaht, trener Wolfsburga u odlasku, sigurno se želi od svog sadašnjeg kluba oprostiti naslovom prvaka Njemačke, a kao najjače oružje ekipe iz 'vučijeg grada' Magath ističe svoj napadački dvojac: Edin Džeko i Grafite.

Wolfsburg je u posljednjem kolu Bundeslige sa 3:0 pregazio Borusiju iz Dortmunda, a bh. „dijamat“ Edin Džeko bio je junak susreta sa dva gola i jednom asistencijom, pa zato i nije čudno da Magath svoj napad vidi kao najjače oružje Wolfsburga u pohodu na titulu prvaka Njemačke.

"U Stuttgartu smo bili previše pasivni (poraz 1:4). Međutim, protiv Borussije smo odigrali sasvim drugačije, napadački i to se pokazalo presudnim", kazao je trener Wolfsburga.

Kada su raspoloženi za igru Džeko i Grafite, ali i najbolji asistent Bundeslige Zvjezdan Misimović, onda Wolfsburg pobjeđuje. Toga je, naravno, svjestan i Magaht.

"Imamo ogromnu kvalitetu u napadu i prednjoj liniji i ona će uvijek isplivati na površinu", dodao je Magath, svjestan činjenice da bi titulu prvaka Njemačke vrlo lako mogla odlučiti gol-razlike, koja trenutno ide u korist Wolfsburga (70:40), dok Bayern ima 67:39.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.