Naši hakleri od 2:0 do 2:3
Poveli pa stali...

BiH izgubila od Hrvatske

Naši hakleri od 2:0 do 2:3

Malonogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz u drugom susretu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo. Nakon što su juče remizirali sa domaćinom turnira, Češkom Republikom (4:4), propustivši veliku priliku da osvoje tri boda (dva gola primili u finišu susreta), izabranici selektora Tomislava Ćurčića večeras su potpisali kapitulaciju pred reprezentativcima Hrvatske.

I u drugom susreti naši hakleri su odlično otvorili utakmicu i golovima Alena Lalića i Milana Kljunića imali smo vodstvo od 2:0. Međutim, zapadne komšije do poluvremena su uspjeli smanjiti rezultat i to golom na pet sekundi prije kraja prvih 20 minuta igre.

U nastavku susreta koncentracija naših igrača je pala, pa su Hrvati izjednačili rezultat, a u finišu susreta postigli su i pobjedonosni gol.

BiH - Hrvatska 2:3
Sportska dvorana u Ostravi. Gledalaca 600, Sudije: Rusian Muntean (Moldavija) i Pena Diaz Francisco (Španija). Strijelci; 1:0 - Lalićm (2), 2:0 - Kljunić (13), 2:1 - Benić (20), 2:2 - Novak (33), 2:3 - Dulvat (40)
BiH: Melher, Begović, Lalić, Vladisavljević, Krezo, Kljunić, D. Novoselac, Ramić, Crnalić, S. Novoselac, Knezović i Perković. Selektor: Tomislav Čurčić.
HRVATSKA: Jukić, Capar, Grcić, Dulvat, Despotović, Bajrušović, Marinović, Banić, Penava, Blagajić, Bogdanović, Novak. Selektor: Mićo Martić.
Ovim porazom naš nacionalni tim dodatno je umanjio šanse da se plasira u drugu fazu takmičenja. Istina, teoretski još uvijek je moguće da osvojimo drugo mjesto u grupi, ali pod uslovom da Hrvati savladaju Čehe, a da naši reprezentativci sa tri i više golova razlike pobijede Latvijce.

U drugom meču drugog kola Češka je danas savladala Latviju rezultatom 2:0. Na tabeli vodi Hrvatska sa maksilanih šest bodova, Češka je druga sa 4 boda, BiH treća sa bodom, a na posljednjem mjestu je Latvija bez bodova.

U posljednjem kolu (22. marta) BiH će od 16 sati igrati sa Latvijom, a od 18 sati snage će odmjeriti Češka Republika i Hrvatska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti