Naši ulazili sa klupe, Hadžić strijelac

Bundesliga Austrije

Naši ulazili sa klupe, Hadžić strijelac

E. Škorić

Danas su odigrani susreti 12. kola austrijskog prvenstva a sa klupe su svoju priliku dočekali Samir Muratović, Admir Vladavić i Haris Bukva, dok su mladi Nedjeljko Malić i Anel Hadžić zaigrali od prve minute.

Rapid je u Beču deklasirao Mattersburg rezultatom 4:0 i svih 90 minuta za gostujući sastav odigrao je mladi bh. reprezenetativac Nedeljko Malić. Salzburg je remizirao sa Riedom (1:1) a naš reprezentativac Admir Vladavić ušao je sa klupe u 58. minuti. U dresu Rieda svih 90 minuta igrao je Anel Hadžić koji je postigao i jedini pogodak za Ried.

Hadžić ima 20 godina i pored austrijskog ima i bh. državljanstvo, a igra na poziciji zadnjeg veznog. Do sada je upisao jedan nastup za mladu reprezentaciju Austrije. Bez golova su odigrali Wiener Neustadt i Sturm. Samir Muratović je ušao u 62. minuti za goste iz Graza.

Bundesliga Austrije, 12. kolo:
Austria Beč - LASK 3:0
Rapid B. - Mattersburg 4:0
Salzburg - Ried 1:1
W. Neustadt - Sturm 0:0

Tabela:
1. Austria 26
2. Salzburg 24
3. Rapid B. 21
4. Sturm 21
5. Ried 17
6. Mattersburg 15
7. LASK 14
8. Neustadt 12
9. Kapfenberger 8
10. A. Karnten 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.