Naši "vukovi" protiv Portsmoutha
Hoćemo li i večeras vidjeti nove majstorije Džeke i Misimovića?!

Predposljednje kolo Kupa UEFA

Naši "vukovi" protiv Portsmoutha

Edmir Škorić

Za razliku od sinoć, večeras nastupa pet naših reprezentativaca, u preostalih osam utakmica predposljednjeg kola Lige UEFA.

Edin Džeko i Zvjezdan Misimović večeras imaju težak zadatak, "Volkswagen Arena" će ugostiti engleski Portsmouth. Naši reprezentativci su bili glavni akteri pobjede "vukova", prošlog kola u Bragi, kod Sparte.

Wolfsburg je odigrao dvije utakmice, i obje je pobijedio, tako da sada imaju maksimalan učinak od 6 osvojenih bodova. Portsmouth ima samo jedan osvojen bod, pa bi večeras porazom vjerovatno izgubili sve šanse za naredni krug. Ovu utakmicu sudit će Željko Bebek, arbitar iz susjedne Hrvatske.

U drugoj utakmici skupine E, Heerenveen će ugostiti neugodnu Bragu. Nizozemski klub u kojem igra hrvatski reprezentativac Pranjić, još uvijek nema osvojenih bodova, pa je i njima večeras pobjeda jedina opcija.

Wolfsburg - Portsmouth 20:45
Heerenveen - SP. Braga 20:45

Slobodan: AC Milan

U Pragu borba za drugi krug

Aston Villa će večeras pokušati na svom terenu pobijediti slovačku Žilinu, i tako osigurati svoj prolaz. Slovački protivnik je autsajder, i teško je očekivati da mogu nešto više napravit u Birminhamu. Očekujemo da na Villa Parku zaigra i naš reprezentativac Admir Vladavić.

U glavnom gradu Češke, Slavija je domaćin njemačkom Hamburgu, kojeg će predvoditi hrvatski dvojac Petrić-Olić. Slavija bi pobjedom mogla uskratiti šanse Nijemcima za prolaz dalje. Ipak, Hamburg zadnje kolo igra kod kuće protiv Ville, dok Slaviju čeka teško gostovanje kod Ajaxa, koji ovo kolo odmara.

Aston Villa - Žilina 20:45
Slavia Prag - Hamburg SV 20:45

Slobodan: Ajax

Skandinavski derbi odlučuje trećeg putnika?

I grupa G je večeras zanimljiva, gdje će "šišmiši" će na Mestalli tražiti pobjedu protiv belgijskog Club Bruggea. Danski prvak Kobenhavn dočekuje norveški Rosenberg, upravo ovaj "skandinavski" derbi bi mogao donijeti trećeg putnika za naredni krug takmičenja. St. Etienne je osigurao prolazak dalje. Imaju 7 osvojenih bodova, a u ovom kolu su slobodni. U zadnjem će mirno dočekati Valenciju.

Valencia - Cl. Brugge 20:45
Kobenhavn
- Rosenberg 20:45
Slobodan: St. Etienne

Rahimić opušteno, Štilić i Lech u mukama

Najmirniji večeras može biti naš reprezentativac Elvir Rahimić, čiji CSKA ima 9 osvojenih bodova. Nancy bi pobjedom nad Rusima uspio osigurati nastavak takmičenja. Male šanse ima Lech našeg Semira Štilića, bivšeg igrača FK Željezničara.

Štilić, istina, "rastura" u Poljskoj, a bio je i strijelac u Ligi Uefa, protiv francuskog Nancya. Pobjedom bi Lech vjerovatno bio na dobrom putu, ali na njihovu žalost, posljednje kolo gostuju kod Feyenoorda, dok će Deportivo ugostit Nancy. Nizozemski Feyenoord nije do sada uspio u tri utakmice skupiti niti jedan bod, te su tako završili svoju euro-avanturu.

Nancy - CSKA Moskva 20:45
Lech P. - Deporivo 20:45

Slobodan: Feyenoord

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Večerašnjim utakmicama će se kompletirat predposljednje kolo ovog europskog takmičenja. Očekujemo novu majstoriju Štilića, dobre prodore Vladavića na Villa Parku, i Džekin novi pogodak, te asistenciju ili pogodak našeg majstora, Zvjezdana Misimovića.

Redakcija SportSport.ba želi puno sreće našim reprezentativcima i njihovim klubovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti