Naslovnica engleskih novina nakon Maradonine smrti izazvala bijes kod Argentinaca

Preko toga ne mogu preći

Naslovnica engleskih novina nakon Maradonine smrti izazvala bijes kod Argentinaca

E. Čaušević

Diego Maradona preminuo je jučer u svom domu u Buenos Airesu u 61. godini života što je šokiralo fudbalski svijet.

Mnogi su ostali u šoku nakon vijesti da je Maradona preminuo, te da njegovo tijelo ovaj put jednostavno nije uspjelo da se izbori.

Maradona je i danas glavna tema javnosti, te su se mnoge poznate ličnosti, ali i mediji od njega oprostili na poseban način. Međutim, pojedine engleske novine to nisu uradile baš kako se očekivalo.

Englezima i dalje smeta činjenica da im je Maradona postigao gol rukom u polufinalu Svjetskog prvenstva 1986. godine i to mu ne mogu oprostiti i najviše zamjeraju što im nikada nije uputio javno izvinjenje.

Daily Star se našao na udaru javnosti zbog svoje naslovnice na kojoj je bila slika trenutka kada je Maradona udario loptu rukom uz opis: "Gdje je bio VAR kada smo ga najviše trebali".

Također, dosta pažnje privukla je i rečenica iznad fotografije na kojoj piše: "Maradona u Božijim rukama u 60. godini", aludirajući na nadimak spornog gola "Božija ruka".

Image

Top Komentari

Sucro
Kako su ovi Englezi prepotentni!
6 0
2323
Najveca bagra na svijetu To Ujedinjeno kraljevstvo....olos od ljudi....
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi