U Napulju će večeras biti izveden najjači i najduži aplauz ikad

U čast Diega Maradone

U Napulju će večeras biti izveden najjači i najduži aplauz ikad

E. Čaušević

Smrt Diega Maradone žestoko je uzdrmala stanovnike Napulja gdje je legendarni Argentinac imao status božanstva.

Maradona je možda i najbolje dane klupske karijere proveo u dresu Napolija kojem je donio dva Scudetta što je prije njegovog dolaska bilo nezamislivo da ovaj klub može osvojiti.

Imao je poseban odnos s navijačima zbog kojeg mnogi kažu danas da je Maradona za njih jednostavno božanstvo i više od čovjeka.

U Napulju su navijači već sinoć počeli da se opraštaju od Maradone, ali večeras će to uraditi tako da cijeli svijet čuje. Naime, Napoli igra na svom terenu protiv Rijeke meč Evropske lige od 21 sat, ali prije toga će ovaj grad biti u centru pažnje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Napolitanci su saopštili da će večeras cijeli grad od 20:45 sati da aplaudira Maradoni i da će to biti najjači aplauz u historiji. Svi stanovnici grada su dobili poruku za izađu večeras u 20:45 sati i aplaudiraju Maradoni jer je jasno da se meč igra pred praznim tribinama.

"Prije utakmice krenut će aplauz za Maradonu i paljenje svijeća širom Napulja. Aplauz će trajati do samog početka utakmice i minute šutnje. To će biti najglasniji i najduži aplauz ikad. Skandirat ćemo Maradonino ime da svijet vidi da nikada neće biti zaboravljen", saopštili su iz Napolija.

Top Komentari

user1583752673
Lijep gest!
4 0
2323
Kakvi ljudi...ne zaboravljaju najveceg ikada...Ala vera im...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti