Deschamps: U klupskom fudbalu sam Juventusova škola

Selektor Francuske za L'Equipe

Deschamps: U klupskom fudbalu sam Juventusova škola

Didier Deschamps, nekada sjajni fudbaler, je već skoro punih osam godina na poziciji selektora Francuske.

Vrhunac njegove trenerske karijere svakako je bila 2018. godina u kojoj je moćne Trikolore odveo na krov svijeta.

Naravno, počeo je Deschamps svoju trenersku karijeru u klupskom fudbalu. Prvi angažaman je imao u Monacu, potom je jednu sezonu proveo u Juventusu, da bi posljednji posao u klupskom fudbalu imao u Marseilleu, od 2009. do 2012. godine.

Deschamps je za francuski L'Equipe govorio o nizu tema, uključujući i to kakav bi trener bio da se vrati u klupski fudbal. Ipak, počeo je komentarom na aktuelnu situaciju u Francuskoj i svijetu.

"Jako komplikovan period, porodice tuguju, drugi čekaju vijesti o voljenim osobama koje se bore za život... Zaista je užasnmo i patnja tih ljudi me čini jako tužnim... Doktori i medicinski radnici daju sve od sebe u borbi sa epidemijom i najmanje što možemo je da maksimalno poštujemo restrikcije", izjavio je Deschamps, pa prešao na fudbalske teme:

"Kada bih se vratio u klupski fudbal? Slijedio bih Juventusovu školu, puno treniranja na visokom nivou za postizanje dobrih rezultata".

Deschamps je otkrio da nikada nije imao idole u trenerskom svijetu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Čak i kada sam bio igrač etikete me nisu interesovale. Znao sam šta moram raditi da bih bio koristan za tim... Bespotrebno je govoriti da ću raditi stvari poput Sacchija, Cruyffa ili Guardiole. Da biste igrali određeni stil fudbala morate imati potrebna sredstva. Svaki trener se ocjenjuje na osnovu rezultata", istakao je Deschamps.

Didier Deschamps je dobar dio svoje igračke karijere proveo u Juventusu u koji je stigao iz Marseillea 1994. godine. Kao igrač Stare dame je, između ostalog, osvojio Ligu prvaka i tri titule prvaka Italije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

beautifulloser
Koji tacno aspekt Juventusove skole, mito, potplacivanje, namjestanje, guzovace osvajanje titula, pa onda ispadanje u drugu ligu?
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi