Veliki šef brani Barcelonu od surovog napada PSG-a: "Vama kad treba novac samo odvrnete naftu"
Foto - EPA

Svađa čelnika

Veliki šef brani Barcelonu od surovog napada PSG-a: "Vama kad treba novac samo odvrnete naftu"

Midhat Šljivak

Prvi čovjek PSG-a Nasser Al Khelaifi na prozvao je ekipu Barcelone kako ne misli na budućnost i da 'magijom' preživljava teške dane.

Katalonci su prošli kroz veoma težak period. Novo rukovodstvo kluba suočeno je s preko milijardu eura dugovanja i zbog toga je katalonski klub prinuđen prodavati imovinu kako bi normalizovao poslovanje.

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (ECA) i šef PSG-a Nasser Al Khelaifi pohvalio je nova pravila finansijskog fair playa koji onemogućavaju da klubovi potroše više novca od onog što zarade.

On smatra da bi klubovi protiv Barcelone morali da srede poslovanja kako bi dobro poslovali u budućnosti.

"Nova pravila su dobra stvar. Kontrolišu troškove, povećavaju investicije i tako se osigurava održivost fudbala. Moramo biti oprezni i formirati injekcije kapitala", rekao je Al Khelaifi i dodaje:

"'Magija' nije održiv put, moramo razmišljati dugoročno, a ne kratkoročno", rekao je Al Khelaifi i tako je prozvao Barcelonu koja je 'magijom' uspjela da smanji dugove koji su međutim još uvijek više od milijardu eura.

Oglasi

Šefu PSG-a brzo je stigao odgovor. Prvi čovjek španske La Lige Javier Tebas stao je u odbranu Barcelone.

"Magija ne postoji. Barcelona je prodala dio svoje imovine kako bi pokrila dugove. PSG to čini tako što odvrne naftu. Da bi fudbal bio održvi, prvo što treba uraditi je isplatiti dugove. Zar ne?", rekao je Tebas.

Interesantno je svakako da je upravo PSG nedavno dobio žestoku kaznu od Evropske fudbalske federacije zbog nepoštivanja financijskog fair playa.

Francuski prvak dobio je uvjerljivo najveću kaznu od svih. Izrečena im je kazna od 65 miliona eura, ali sankcija se suspenduje u naredne tri godine nakon pregovora s UEFA.

Novac će UEFA od kažnjenih klubova uzimati od nagrada koje su im predviđene za nastup u Evropi, a pored PSG-a kazne su dobili još Milan, Inter, Juventus, Roma, Monaco, Bešiktaš i Marseille.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupna kazna za ove timove iznosi 172 miliona eura. Roma je dobila kaznu od 35 miliona eura, Inter 26, Juventus 23, a Milan 15 miliona eura.

Najbolje su prošli Bešiktaš, Marseille i Monaco. Turski velikan kažnjen je s četiri miliona eura, a dva francuska kluba s po dva miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi