Nastavak rivalstva u Ligi neozbiljnih

Zrinjski dočekuje Sarajevo

Nastavak rivalstva u Ligi neozbiljnih

Derbi 12. kola Premijer lige BiH u Mostaru će odigrati Zrinjski i Sarajevo, najstabilniji klub u BiH i klub s najčešćim turbulencijama, a oba velikani bh. fudbala. Sa 12. kolom počinje drugi dio prvog dijela sezone, svi su odigrali sa svima, pa od ovog vikenda kreće novi turnus. 

U prvoj utakmici na Koševu, nakon Evrope uzdrmano Sarajevo bilo je prelagan zalogaj za tim Bake Sliškovića. Mostarci su već na startu istakli šampionske ambiciji i ustvari pokazali da su najozbiljniji klub u gomili neozbiljnih. 

Kako drugačije objasniti činjenicu da usred polusezone prodate ponajboljeg igrača ekipi protiv koje igrate u Ligi prvaka? Neozbiljnošću. I to nije svojstveno samo njima, ovo je zapravo Liga više neozbiljnih nego nekvalitetnih.

Veliki klub

Zrinjski je za bh. prilike zaista veliki klub, osvaja titule kada to nisu u stanju sarajevski klubovi, a i kada jesu to Željo ili Sarajevo, Mostarci su uvijek prijetnja. Dovode najbolje igrače, imaju respektabilnog trenera, pa ipak doza šarlatanstva uvijek je prisutna. Što ide ruk pod ruku s nenadmašnim mostarskim duhom.

Događaj koji govori da mi još dugo nećemo igrati značajnu ulogu na klupskom planu zbio se ljetos, kada je gostovao Maribor u drugom pretkolu Lige prvaka.

"Dolazi 30 ljudi u odijelima, mimo fudbalera. Dan pred utakmicu čitava ekipa, press služba, ima ih deset, to je čitava produkcija... I treba im internet, kaže pajdo sutra će doći ovi iz Eroneta da to priključe", priča jedna od bezbroj mostarskih liski, čovjek upućen u dešavanja oko kluba. Pametnome dosta!

Utjecaj Musemića

Kakav-takav, Zrinjski je za Sarajevo primjer stabilnosti, iako se bordo klub može pohvaliti da je dobro organizovan za naše prilike. Sarajevo je pod teretom nezadovoljstva navijača, pa su u takvim okolnostima srljanja neminovnost. Husref Musemić došao je da zaustavi kola koja su krenula nizbrdo i za sada mu dobro ide.

Ipak, statistika duela između ove dvije ekipe na strani je domaćina. Odigrano je u histoiji (prema statistici soccerway.com) ukupno 20 utakmica Pod Bijelim brijegom, devet je dobio Zrinjski, tri Sarajevo, osam je završilo remijem. I ne samo to, tek je devet golova Sarajevo dalo u Mostaru, a primilo čak 35.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo je također da nijedna utakmica u Mostaru nikada nije završena bez golova. Neka ne završi ni ova, neka "sijeva" na sve strane, za dobrobit fudbala.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi