"Nastavit ću tresti mreže i u Turskoj"

Ermin Zec za SportSport.ba

"Nastavit ću tresti mreže i u Turskoj"

Adnan Beganović

Nakon tri godine provedene u Šibeniku, bosanskohercegovački reprezentativac Ermin Zec, karijeru će nastaviti u turskom Genclerbirligiju.

Brzonogi Bugojanac sutra bi trebao otputovati u Tursku i staviti potpis na četverogodišnji ugovor sa turskim sastavom, a u razgovoru za SportSport.ba Zec je istakao da je prezadovoljan uslovima koji su mu ponuđeni, te je naglasio da je ovo još jedan korak naprijed u njegovoj karijeri.

"Danas sam u Sarajevu. Pogledaću revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine i naravno navijati za Željezničar. Sutra bi trebao otputovati u Tursku, te staviti potpis na četverogodišnji ugovor", rekao je Zec za SportSport.ba i dodao:

"Prezadovoljan sam ponuđenim uslovima i mislim da je ovo još jedan korak naprijed u mojoj karijeri. Već godinu dana priča se stalno o mom odlasku i pomalo sam bio pod pritiskom, a sada kada je sve okončano, siguran sam da ću pružati još bolje partije na terenu, samo ne u Hrvatskoj, nego u Turskoj."

Njemački stručnjak na klupi Genclerbirligija, Thomas Doll, bio je veliki zagovrnik angažmana našeg reprezentativca, a turski klub u narednu sezonu ulazi sa velikim ambicijama.

"Njemački trener pokazao je veliko interesovanje za moje usluge i vjerujte da je on možda i najveći razlog za moju odluku. Veoma je bitno za samopouzdanje kada ste svjesni da vas je upravo trener želio vidjeti u momčadi. Klub je stabilan i u narednu sezonu ulazi sa velikim ambicijama. Najavljuje se borba za mjesta koja vode u Evropu, a ja sam siguran da ću biti od velike koristi u toj borbi. Nastavit ću tresti mreže i u Turskoj, kao što sam tresao u Hrvatskoj", samouvjeren je Zec.

U Šibeniku je bosanskohercegovački reprezentativac ostavio dubok trag. Tri godine bio je najbolji igrač momčadi sa Šubićevca i kako sam kaže, vrijeme provedeno u Krešimirovom gradu ostat će mu u lijepom sjećanju.

"Šibenik mi je mnogo dao. Na Šubićevac sam došao kao nepoznat igrač i tu sam se u pravom smislu riječi afirmirao. Doista je period proveden u Krešimirovom gradu za mene nešto posebno. Navijači su me cijenili, a ja sam uvijek davao sve od sebe kako bi ih obradovao. Nadam se da će Šibenik i u narednom periodu biti u vrhu hrvatskog fudbala", istakao je Zec.

Dobre igre Zeca nisu promakle ni našem selektoru Safetu Sušiću, koji mu je uputio poziv za naredne prijateljske susrete.

"Igrati za reprezentaciju je nešto posebno. Sretan sam što sam opet u kadru i učinit ću sve da opravdam ukazano povjerenje. Pred nama su dvije prijateljske utakmice i nadam se da ćemo obradovati naše navijače. Imamo dobru ekipu i optimista sam pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", zaključio je bh. internacionalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.