Nastavlja se agonija Red Bulla

MLS League

Nastavlja se agonija Red Bulla

Kolo u MLS-u je obilježio crveni karton Davida Beckhama, dok je New York Red Bul, doživio novi poraz. Momci iz New Yorka već 16 utakmica u nizu u MLS-u ne znaju šta znači pobjeda, dok s druge strane Houston ne zna šta je poraz. Columbus i Chicago su nastavili s uobičajenim igrama.

Chicago je sasvim zasluženo savladao domaći Kansas sa 2.0, i tako ostao na visokoj drugoj poziciji tabele Istoka. Rolfe je doveo Fire u vodstvo u 13. minuti, a konačnih 2:0 postavio je Mike Banner minutu prije kraja utakmice. 

Galaxy je konačno poražen, a bodove iz LA-a odnijeo je Seattle, koji je slavio sa 2:0.Galaxy je nastupio bez oboljelog Landona Donovana, što se odmah osjetilo na igri. Ipak, ključna stvar meča desila se u 17. minuti utakmice kada je nakon oštrog starta isključen Beckham, a već pet minuta kasnije Steve Zakuani donosi prednost Seattleu. Bio je to prvi gol Soundersa nakon 336 minuta posta. U nastavku utakmice Kolumbijac Fredy Montero svojim desetim golom u sezoni donio je pobjedu Soundersima. Galaxy u srijedu očekuje težak zadatak protiv Chicaga, bez Beckhama, Donovana i Lewisa. 

Toronto je na svom terenu bio bolji od favoriziranog DC Uniteda, koji je odmarao nekoliko važnih igrača za meč Lige prvaka u srijedu. To im se osvetio, pa su iz Toronta otišli praznih ruku. Dwayne De Rosario je u 30. minuti doveo Toronto u vodstvo, a konačnih 2:0 postavio je O'Brian White u 66. minuti utakmice. 

New York izgleda ne može pobijediti nikoga u ligi. Ovaj put bodove sa Giants Stadiuma odnio je Chiva USA , koji je tako prekinuo niz od pet uzastopnih poraza. Goste je u vodstvo doveo Makyel Galindo u 14. minuti, a konačnih 2:0 postavlja Eduard Lillingston u 90. minuti utakmice. 

Identičnu pobjedu, petu u nizu, ostvario je Columbus Crew protiv Dallasa. Odlične igre Columbusa dovele su navijače na stadione, pa je tako pao i rekord stadiona, bilo je prisutno 19.115 posjetilaca. Golove za Columbus postigli su Chad Marshall i Eddie Gaven. 

Jedinu utakmicu bez pogodaka odigrali su Real i Houston. 

Rezultati: 

LA Galaxy – Seattle 0:2
Toronto – DC United 2:0
New York – Chivas USA 0:2
Columbus – Dallas 2:0
Real SL – Houston 0:0
Kansas – Chicago 0:2

Poredak:

ISTOK: Columbus 39, Chicago 35, Toronto 30, DC United 28, New England 24, Kansas 21 i New York 10.
ZAPAD: Houston 39, Seattle 32, LA Galaxy 31, Colorado i Chivas 30, Real 27, Dallas 23 i San Jose 17. 

rn rn
rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.