Nastavlja se agonija Werdera, Wolfsburg u finišu došao do pobjede

Bundesliga, 30. kolo

Nastavlja se agonija Werdera, Wolfsburg u finišu došao do pobjede

Prva utakmica današnjeg programa Bundeslige nije donijela previše uzbuđenja. U okviru 30. kola u Bremenu su se sastali Werder i Wolfsburg, a gosti su na kraju uspjeli riješiti ovaj duel u svoju korist, rezultatom 0:1.

Werder je ponovo ostao bez bodova i u teškoj poziciji (predzadnji na tabeli), dok Wolfsburg sada ima 45 bodova. Wolfsburg se nalazi na šestom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope i prvom pratiocu (Hoffenheim) bježi dva boda.

Otvaranje utakmice nije donijelo veće prilike, da bi izglednije situacije pred golom jedne i druge ekipe bile viđene tek polovinom prvog dijela.

U 31. minuti se istakao golman Wolfsburga koji je odlično odbranio pokušaj Osaka, da bi u finišu prvog dijela domaći tražili i penal, ali je sudija nakon intervencije VAR-a zaključio da osnova za kazneni udarac nema.

Dodatno je usporio ritam meča u nastavku, a na prava uzbuđenja se čekalo do samog finiša meča.

Prvo je u 81. minuti Schlager zatresao prečku gola Werdera, da bi minut kasnije Wolfsburg stigao do prednosti.

Brzo su odigrali gosti u tranziciji nakon izgubljene lopte Werdera, a na kraju je Weghorst ostao sam pred golom domaćih i glavom pogodio za 0:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Wolfsburg slavio važnu pobjedu u lovu na poziciju za Evropu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi