Nastavlja se još jedno prvenstvo: Ko odbije igrati, biće kažnjen

Ostala su još tri kola

Nastavlja se još jedno prvenstvo: Ko odbije igrati, biće kažnjen

S. Mlaćo

Uprkos pandemiji koronavirusa, u BurundijU će se prvenstvo nastaviti.

Do kraja sezone ostala su još tri kola, a odluku o nastavku donijelo je Ministarstvo zdravstva na sastanku sa Savezom i predstavnicima klubova prve i druge lige.

U Burundiju su jučer prijavljena tri slučaja koronavirusa, no odlučeno je da se prvenstvo igra uz preventivne mjere za nogometaše i gledaoce.

Predsjednik Fudbalskog saveza Burundija kazao je da će klubovi koji odbiju da igraju, gubiti utakmice službenim rezultatom, ali i bit dodatno kažnjeni.

Zanimljivo da u Buruniju se život odvija sasvim normalno, za razliku od komšijskih zemalja.

Trenutni lider u Primus ligi Burundi je La Messager Ngozi sa 55 osvojenih bodova, dok Musongati ima 51, a Dynamik 42.

Top Komentari

Chupy
Ngozi je moj najdrazi klub. Sve njihove utakmice pratim. Perspektivna je to ekipa. Imaju par igraca igraju i naprijed i nazad, a nekad stanu i na go jbg
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi