Večera razotkrila ko će ove godine dobiti Zlatnu loptu?

Italijani donose ekskluzivu

Večera razotkrila ko će ove godine dobiti Zlatnu loptu?

Početkom decembra, tradicionalno, bit će upriličena svečana ceremonija dodjele Zlatne lopte.

Prošlogodišnji osvajač prestižnog priznanja Luka Modrić neće biti u prilici da brani naslov, a uz Cristiana Ronalda i Lionela Messija, kao najveći favorit sada figurira štoper Liverpoola Virgil van Dijk.

Ipak, ako je vjerovati onome što piše Corriere dello Sport, već je poznato u čije ruke će otići Zlatna lopta. Italijanski list oteo je ekskluzivu samom organizatoru i plasirao vijest da je dobitnik najprestižnije invidualne nagrade zapravo Ronaldo, a priču su potkrijepili i zanimljivim informacijama.

Otkriveno je kako je delegacija France Footballa, magazina koju zapravo dodjeljuje Zlatnu loptu, već u Torinu posjetila Ronalda, a na večeri koja je organizovana prisutni su bili i predstavnici Juventusa, odnosno njihov sportski direktor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Francuzi su navodno već i snimili intervju s Ronaldom, što je Corriere Dello Sportu bilo dovoljno da zaključi da je zapravo portugalski fudbaler novi osvajač Zlatne lopte.

Ugledna nagrada Zlatna lopta se, podsjećanja radi, dodjeljuje još od 1956. godine.

Top Komentari

Mica
ronaldooooo ronaooooooo
2 6
Benjamin92
Ova nagrada je vec odavno postala sprdnja. Moras osvojiti Ligu prvaka da bi je dobio, a evo kako sad vidimo, kad je Penaldo u pitanju, ne moras ni to. Za njega se uvijek nadje opravdanje, iako mu je sezona u kurcu bila, i iako imamo sigurno 5 bolje statistickih igraca za sezonu 2018/19...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi