Nastavlja se pohod Atheltica, pao i Schalke

Baskijci slavili u Gelsenkirchenu

Nastavlja se pohod Atheltica, pao i Schalke

Najveći derbi četvrtfinala Evropske lige igrali su Gelsenkirchenu Schalke i Athletic Bilbao, a Baskijci su pokazali da nisu slučajno izbacili Manchester United. Pobijedili su i Schalke rezultatom 4:2.

Fernando Llorente je prvi zaprijetio, ali je sa 13 metara šutirao daleko od gola. Na drugoj je strani nakon nekoliko minuta uzvratio Klaas Jan Huntelaar, ali je i on bio neprecizan.

 

Schalke je dominirao uvodnim dijelom susreta, ali su gosti iz Baskije ipak poveli. U gužvi pred golom domaćih najbolje se snašao najbolji strijelac Athletica Fernando Llorente koji je pogodio sa par metara za vodstvo Baskijaca.

 

Međutim, slavlje nije dugo trajalo. Praktično već u narednom napadu Schalke je izjednačio. Na ubačenu loptu sa desne strane u petercu gostiju najbolje se snašao Raul koji pogađa za izjednačenje.

 

Jefferson Farfan u 56. minuti iskoristio je zbunjenost odbrane Athletica i snažno šutirao, ali direktno u Iraizoza.

 

Onda je u 60. minuti na scenu stupio ponovo Raul. Najbolji strijelac u istoriji evropskih kupova sjajno je uhvatio volej na vrhu kaznenog prostora i neodbranjivo matirao Iraizoza za preokret Schalkea - 2:1.

 

Međutim, ako Schalke ima Raula, Athletic ima Fernanda Llorentea. Robusni Baskijac donio je novo izjednačenje u ovom susretu u 70. minuti, nakon što je glavom sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu Schalkea.

 

Novo vodstvo Athleticu donio je Oscar De Marcos u 80. minuti nakon sjajno izvedene kontre gostiju. Kako se susret primicao kraju, tako su Baskijci igrali sve bolje, a Schalke je sve teže dolazi do gola Iraizoza. Ipak, sjajnu priliku za hat-trick dva minuta prije kraja imao je Raul, ali je Iraizoz odlično odbranio.

 

U trećoj minuti sudijski nadoknade sjajna kontra gostiju. Susaeta je uposlio Ikera Muniana, a ovaj zapečatio pobjedu Bilbaa.

 

Athletic je tako došao do nove pobjede i praktično je već jednom nogom u polufinalu, jer Schalke u revanšu čeka pakao "katedrale", stadiona San Mames u Bilbao gdje se zaista teško dolazi do pobjede.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 


szólj hozzá: Schalke - Athletic 0-1 Liorent
szólj hozzá: Schalke - Athletic 1-1 Raul
szólj hozzá: Schalke - Athletic 2-1 Raul
szólj hozzá: Schalke Athletic 2:2 Llorente

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.