Nastavlja se Premijer liga: Osmo kolo bez pravog derbija

Dva meča u subotu, četiri u nedjelju

Nastavlja se Premijer liga: Osmo kolo bez pravog derbija

Nakon reprezentativne pauze, ovog vikenda se nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH koja je stigla već do 8. kola.

Za razliku od prethodnih sedam, ovo kolo neće donijeti niti jedan pravi derbi, što naravno ne mora značiti da će biti nezanimljivo ili manje kvalitetno.

Danas su na rasporedu samo dvije utakmice i to u Mostaru i Sarajevu. Lider Zrinjski će Pod Bijelim brijegom ugostiti Čelik protiv kojeg će biti u ulozi apsolutnog favorita. Plemići i u novoj sezoni igraju odlično, prvi su na tabeli sa 16 osvojenih bodova i sve osim pobjede nad pretposljednjim Čelikom bi bilo ravno velikom iznenađenju. Jasno je da se Zeničani neće predati, ali pitanje je koliko mogu parirati mnogo kvalitetnijem rivalu.

Željezničar će protiv Krupe tražiti izlaz iz nesvakidašnje krize rezultata. Navijači Plavih sa Grbavice od svoje ekipe očekuju mnogo više od onoga što prikazuje na terenu, a večerašnji meč na Grbavici je izuzetno važan za Želju koji jednostavno mora početi pobjeđivati želi li ove sezone napraviti nešto. Plave će prvi put sa klupe predvoditi Slavko Petrović, koji je na press konferenciji istakao da je Krupa veoma ozbiljan tim koji nije slučajno u vrhu. Loša vijest za goste je što na Grbavicu stižu bez najboljeg strijelca Elvira Koljića, koji je do sada postigao sedam golova u prvenstvu.

Slična je stvar i sa Sarajevom, koje već tri kola ne zna za pobjedu. Bordo tim će sutra gostovati Vitezu, što će biti debi Mehmeda Janjoša koji se vratio na klupu svog kluba. Sarajevo tradicionalno igra dobro u vitezu gdje je slavilo u sva tri prethodna ligaška duela (0:2, 0:3, 1:3), ali je Vitez poznat po tome što često zna biti 'nagazna mina' za favorite.

Sloboda će na Tušnju ugostiti Mladost iz Doboja kod Kaknja, koji je jedini tim u ligi koji još uvijek ne zna za poraz. Bez obzira na to, uloga favorita pripada Tuzlacima koji žele popraviti loš dojam iz prošlog kola, kada su poraženi od Krupe sa visokih 3:0.

Široki Brijeg je u prošlom kolu prekinuo mini-niz od dvije pobjede, ali slijedi odlična prilika da se tim sa Pecare vrati na pobjednički put. Široki na svom terenu dočekuje Metalleghe, koje zna biti nezgodan tim, ali objektivno će biti u ulozi autsajdera.

Možda i na papiru najizjednačeniji meč igra se na Otoci. Olimpic će dočekati Radnik iz Bijeljine i u ovoj utakmici je teško odrediti favorita. Olimpicu očajnički treba pobjeda da pobjegne sa posljednjeg mjesta, dok je Radnik nakon dva uvodna poraza upisao dvije pobjede i tri remija, te može nešto opuštenije ući u ovaj meč.

Subota:

Zrinjski - Čelik (19:00), Željezničar - Krupa (19:30)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja:

Olimpic - Radnik (15:00), Vitez - Sarajevo (15:30), Sloboda - Mladost (16:30), Široki Brijeg - Metalleghe (19:30)

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi