Nastiću propao veliki transfer: Trener me želio, ali...

Reprezentativac BiH definitivno napušta Genk

Nastiću propao veliki transfer: Trener me želio, ali... · Intervju

Samo je pitanje dana kada će reprezentativac BiH Bojan Nastić potpisati za novi klub.

Nastić je pod ugovorom s Genkom, no kako u ovom belgijskom klubu više ne računaju na njega, počeo je tražiti novu sredinu kako i naredne sezone utakmice ne bi gledao s klupe ili tribina.

Na relaciji 'Nastić - Genk' se trenutno vode pregovori o okolnostima pod kojim bi bh. fudbaler otišao iz kluba, no jedno je sigurno - samo je pitanje dana kada će se transfer dogoditi.

"Da, traju pregovori. Više ne želim sjediti na klupi i definitivno je da odlazim iz Genka. Uostalom, tu sam već tri godine, zasitio sam se, želim neki novi izazov", javio se Bojan Nastić iz Belgije za SportSport.ba.

Interesovanja, kaže nam, ima. Ponajviše iz Turske.

"Interesuje se nekoliko klubova, pregovaram ponajviše s klubovima iz Turske, ali u ovom momentu još nije stigla nikakva zvanična ponuda."

Govorilo se i kako je među zainteresovanim klubovima veliki Bešiktaš.

"Bilo je interesovanja, želio me njihov trener, ali kako sam saznao od menadžera, ljudi koji vode klub su na kraju procijenili kako im je na toj poziciji potrebnije neko iskusnije i veće ime. Ipak, znamo o kakvom se klubu radi. Šta je tu je, idemo dalje."

U interesu mu je da ode negdje gdje će igrati, kako bi i dalje bio na oku selektoru.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Sa selektorom Prosinečkim nisam razgovarao još od posljednje utakmice, ali sigurno da je i u njegovom i u mom interesu da odem negdje gdje ću igrati. Uostalom, jedino tako se mogu nadati pozivima", poručio je na kraju razgovora ovaj 25-godišnji fudbaler koji je rođen u Vlasenici.

Nastiću ugovor s Genkom važi do 2020. godine, pa u slučaju transfera Belgijanci neće moći da računaju na neko veće obeštećenje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi