Navarro se oprostio od španske reprezentacije

Navarro se oprostio od španske reprezentacije

Edmir Škorić

Legendarni španski košarkaš Juan Carlos Navarro oprostio se od nacionalnog tima.

Kako je i najavio, Navarro se oprostio od Španije nakon što je završeno Evropsko prvenstvo. Iako je želio da ode kao prvak, moram će se zadovoljiti samo bronzanom medaljom, naravno ukoliko Španija sutra u meču za 3. mjesto dobije Rusiju.

"Sve je tokom proteklih godina bilo nevjerovatno i htio bih da se zahvalim trenerima, osoblju, svim saigračima. Drago mi je što sam bio dio ovog tima", rekao je Navarro.

On će, dakle, protiv Rusije posljednji put nositi dres španske reprezentacije. 

Sa Španijom je bio dva puta prvak Evrope i jednom prvak svijeta, a ima i dva srebra sa Olimpijskih igara (2008, 2012).  Za reprezentaciju je debitovao 1998. godine u omladinskim kategorijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti