Navarro sredio Slovence

Navarro sredio Slovence

Španija je utjehu za poraz od Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa našla u pobjedi nad Slovenijom (97:80) u utakmici za poredak od petog do osmog mjesta. Za peto mjesto će Španija igrati protiv pobjednika meča Rusija-Argentina.

Utakmica je počela veoma loše za Špance, nakon deset minuta je Slovenija vodila sa 23:16, ali je Furija najviše zahvaljujući Juanu Navarru do poluvremena smanjila na tri poena zaostatka (41:38). Drugo poluvrijeme je Španija odigrala odlično, posebno posljednjih deset minuta kada je Slovenija totalno razbijena.

U posljednjih deset minuta izabranici Sergija Scariola ulaze sa prednošću od dva poena (64:62). Nakon toga je Slovenija totalno pala, Španci su predvođeni Navarrom i Fernandezom sa vanjskih pozicija, te Vazquezom iznutra, uništili Slovence. Prednost je rasla iz minute u minutu i na kraju je bilo velikih 17 razlike (97:80).

Juan Carlos Navarro je sa 26 poena i 7 asistencija bio prvo ime Furije, po 16 poena su dodali Rudy Fernandez i Fran Vazquez, a Felipe Reyes 9 poena i 10 skokova. U redovima Slovenije Jaka Lakovič i Boštjan Nachbar su ubacili po 19, a Sani Bećirovič 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti