Navas donio pobjedu Špancima

Prijateljske utakmice

Navas donio pobjedu Špancima

Golom Jesusa Navasa pet minuta prije kraja utakmice Španija je večeras bila bolja od reprezentacije Južne Koreje u pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

U odnosu na utakmicu protiv Saudijske Arabije prije pet dana, selektor Španije Vicente Del Bosque  izvršio je devet promjena u početnom sastavu Crvene furije. Na golu je počeo Jose Reina, dok je sredinom terena dirigirao Cesc Fabregas. U napadu su od prve minute počeli Llorente i Mata.

Južna Koreja je u prvih dvadeset minuta nametnula visok ritam, a Španci su terensku inicijativu nametnuli tek oko 25. minute. Do poluvremena su Španci napravili nekoliko prilika, ali promjene rezultata nije bilo. U nastavku utakmice je Del Bosque bio primoran u igru uvesti Xavija, Xabi Alonsa, Villu, Silvu, dok je Reinu zamijenio Victor Valdes.

Evropski prvaci su nastavili sa redanjem prilika, ali sve do pet minuta prije kraja utakmice nije bilo promjene. U 85. minuti je Jesus Navas, danas najbolji Španac, sjajno opalio sa dvadesetak metara i pogodio mrežu Lee Woona. Španija je upisala pobjedu, ali nije pružila blistavu partiju, moraće do početka prvenstva popraviti mnoge stvari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.