Navijač junak pobjede u derbiju Göteborg - AIK

Nevjerojatna priča iz Švedske

Navijač junak pobjede u derbiju Göteborg - AIK

Teme:

Fudbalski reprezentativac Kostarike Celso Borges odigrao je možda i posljednju utakmicu za švedski AIK.

Učinio je to u dresu kojeg je morao posuditi od navijača! Nesvakidašnja situacija dogodila se 26-godišnjem reprezentativcu Kostarike Celsu Borgesu, jednom od najzaslužnijih što je Kostarika plasmanom u četvrtfinale bila sasvim sigurno najveća senzacija na proteklom Svjetkom prvenstvu u Brazilu. 

U 17. kolu švedskog prvenstva Borgesov klub AIK gostovao je kod IFK Göteborga i ostvario vrijednu pobjedu od 2:0, u kojoj je Borges imao važnu ulogu, iako u startu nije trebao ni zaigrati.

Naime, AIK i francuski prvoligaš Evian pred dogovorom su o prelasku Kostarikanca pa je Celso Borges bio izostavljen iz ekipe. No, kad dogovor nije postignut, Borges je doletio u Göteborg, a trener ga je odlučio poslati na teren. Tada se pojavio mali problem. AIK-ov ekonom misleći da se Borges neće vraćati, njegovu "desetku" je ostavio u Stockholmu.

Ipak, zahvaljujući jednom navijači ekipa iz Stockholma, koji je svoj dres posudio fudbaleru AIK-a, Borges je nastupio u susretu protiv Göteborg, a pobjedom je AIK "skočio"na drugo mjesto švedskog fudbalskog prvenstva.

"Drago mi je što sam mogao pomoći klubu kojeg volim", rekao je navijač AIK-a Luis za dnevnik Sportbladet.

Reprezentativac Kostarike je nakon utakmice vratio dres presretnom navijaču, ali je nakon u svojim izjavama nakon meča odbio potvrditi da je to bila njegova posljednja utakmica za švedski klub u kojem je proveo dvije sezone.

"Ništa još nije potvrđeno i ne mogu vam reći da je ovo bila moja posljednja utakmica za AIK. Moramo pričekati rasplet", rekao je 26-godišnji Kostarikanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.