Navijač otkrio šta je prethodilo Evrinom karate udarcu
Foto: EPA

Iskusni Francuz udario simpatizera Marseillea

Navijač otkrio šta je prethodilo Evrinom karate udarcu

Marseille je odlučio raskinuti ugovor sa iskusnim Patriceom Evrom, nakon što je on prije utakmice Lige Evrope protiv Guimaraesa udario jednog navijača svog kluba nogom u glavu.

Odmah nakon ovog incidenta pojavile su se mnogobrojne špekulacije o razlozima nasilnog poteza bivšeg fudbalera Manchester Uniteda, a sada je neimenovani navijač Marseillea, koji se nalazio na stadionu Guimaraesa, otkrio šta je prethodilo velikom incidentu.

Francuski L'Equipe je i ranije pisao da su navijači sa tribine provocirali Evru, a da je on odgovorio šutiranjem lopte na tribinu. Sada je pomenuti navijač Marseillea, u određenoj mjeri, potvrdio navode uglednog francuskog lista.

"Nije bilo mreže ispred tribine, a on je, na početku zagrijavanja, šutirao lopte na tribinu...Nije pogađao gol, mislim to nije komplikovano za profesionalnog fudbalera. Nije se ni izvino, zbog toga su se svi razljutili", istakao je navijač Marseillea za RMC Sport, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne mogu reći šta su mu govorili jer je to pomalo vulgarno, ali on je odgovorio vrijeđanjem majki navijača...Tako da smo mi, razmuljivo, kao navijači bili pomalo ljuti."

"To nije opravdanje za ponašanje navijača, ali još je manje opravdanje za Evru da udari čovjeka nogom u glavu", poručio je navijač Marseillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi