Navijač Paderborna istetovirao potpis Marija Vrančića

Kakvo priznanje za bh. fudbalera

Navijač Paderborna istetovirao potpis Marija Vrančića

Mario Vračić, fudbaler Paderborna koji se u posljednje vrijeme sve više spominje kao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, najzaslužniji je za historijski plasman svog kluba u njemačku Bundesligu u kojoj će odigrati svoju prvu sezonu.

Klub koji je u prošloj sezoni imao najmanji budžet u popularnoj Cvajti napravio je pravu senzaciju, te zauzimanjem drugog mjesta u 2. Bundesligi, odmah iz Kolna, osigurao nastup u najelitnijem rangu njemačkog fudbala. Biće to prvi put da će ovaj klub iz Istočne Vestfalije zaigrati među najjačim njemačkim klubovima.

Upravo je Mario Vrančić u prošloj sezoni bio mozak i pogonska snaga ekipe Paderborna, a njegova asistencija i gol u posljednjem gol protiv Aalena osigurali su klubu historijski uspjeh.

Navijači Paderborna to nisu zaboravili, pa su oni najodvažniji uz datum kada je Paderborna osigurao plasman u Bundesligu odlučili istetovirati i potpis fudbalera za kojeg je interes pokazao i N/FSBiH, ali i selektor Safet Sušić.

I sam Mario, čiji je stariji brat Damir nosio dres naše domovine, više puta je istakao kako želi igrati za reprezentaciju naše zemlje iako je u prošlosti nastupa za omladinske selekcije Njemačke.

Paderborn će svoju debitantsku utakmicu u Bundesligi odigrati 24. augusta, a u goste im stiže Mainz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.