Navijač Zaglebijea na kratko planuo u Vroclavu!

Brutalnost poljske policije

Navijač Zaglebijea na kratko planuo u Vroclavu!

Kada je riječ u huliganstvu, domaćin posljednjeg Eura Poljska, jedno je od posljednjih velikih uporišta huliganizma na Starom kontinentu.

Ipak, mnogi tvrde da ni policija nije daleko o toga kada je brutalnost i želja za obračunom sa navijačima u pitanju. 

Gotovo zastrašujuća scena stiže sa utakmice poljske Ekstraklase između Slaska i Zaglebijea, a jedan od gostujućih navijača se popeo na metalnu ogradu i zapalio baklju. Samo nekoliko trenutaka kasnije pritrčao je policajac i zasuo ga sprejom, a prema onome što je uslijedilo teško se može reći da je to bio sprej za gašenje vatre jer je nakon hemijske reakcije plamena iz baklje i spreja navijač se za trenutak našao u plamenu.

Zastrašujuća scena, no, sišao je sa ograde, a gorio je oko sekunde i kako su potvrdili njegovi drugovi prošao bez ozbiljnijih povreda.

Pogledajte kako je izgledala ova scena, obratite pažnju na samom kraju video klipa i donji lijevi ugao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.