Navijači Arsenala natjerali igrače da leže na terenu da bi oni mogli vidjeti izvođenje penala
Matteo Guendouzi i Alex Iwobi su se morali maknuti da bi navijači Arsenala vidjeli izvođenje penala

Igrači su odmah poslušali njihovo naređenje

Navijači Arsenala natjerali igrače da leže na terenu da bi oni mogli vidjeti izvođenje penala

S. Pašalić

Arsenal je jučer u derbiju 30. kola Premier lige na svom terenu savladao Manchester United sa 2:0.

Golovima Xhake u 12. minuti i Aubameyanga sa bijele tačke u 69. minuti Arsenal je stigao do velike pobjede protiv tima sa Old Trafforda i skočio na četvrto mjesto na tabeli.

Koliko je bila bitna ova utakmica navijačima Arsenala dovoljno je pokazao trenutak kada je Aubameyang trebao izvesti penal.

Naime Matteo Guendouzi i Alex Iwobi su se u to vrijeme zagrijavali pored terena, a navijači Arsenala su histerično dobacivali dvojici igrača da se sagnu da bi oni mogli vidjeti izvođenje penala.

Dva igrača su ostali u tom položaju sve dok Aubameyang nije pogodio za 2:0, nakon čega je uslijedilo veliko slavalje navijača i igrača Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi