Navijači Arsenala žele Jardima za menadžera

Portugalca bi rado vidjeli na Emiratesu

Navijači Arsenala žele Jardima za menadžera

Midhat Šljivak

Arsene Wenger već 20 godina vodi ekipu Arsenala.

Ipak, tim iz Londona čeka na titulu još od 2004. godine i navijači Topnika više nemaju povjerenja u 67-godišnjeg francuskog stručnjaka, te žele njegov odlazak s klupe.

Mnoga imena se povezuju sa Arsenalom. Najviše se spominje ime trenera Juventusa Maxa Allegrija, ali navijači londonskog tima na klupi žele vidjeti Leonarda Jardima, koji čini čuda s ekipom Monaca.

Ovaj 42-godišnji stručnjak drži s Kneževima prvo mjesto Ligue 1, plasirao se u osminu finala Lige prvaka, a navijači Arsenala s velikim divljenjem prate rad ovog trenera.

Oni bi ga rado vidjeli na klupi svog tima umjesto Wengera i prema navijačima on je prva opcija za zamjenu francuskom stručnjaku.

Leonardo Jardim iza sebe ima nekoliko zanimljivih poslova. Trener Monaca je postao 2014. godine i ove sezone naplaćuje kvalitetan rad s grupom igrača koje je lično angažovao.

Prije Monaca vodio je još Sporting, Olympiacos, Bragu, te nekoliko niželigaških ekipa u Portugalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno bi preuzimanje Arsenala bio veliki izazov za Portugalca, ali za sada je on samo želja navijača londonskog tima.

Također, ni Arsene Wenger se ne želi predati, pa su šanse da se Jardim nađe na klupi Topnika jako male.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi